Radu Paltineanu - Envision Romania

Să sprijinim împreună proiectul lui David Stescu, Faces of Autism

1,869 RON Donatii stranse
74.76% Complete
2,500 RON Target
14 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Pe David l-am cunoscut mai întâi online, pe vremea când străbăteam Americile pe bicicletă. Îmi urmărea cu foarte mare interes live-urile, fotografiile, gândurile și trăirile. La urmă, când l-am întâlnit în carne și oase în București, am rămas uimit cât de multe știa despre locurile prin care fusesem, despre țările pe care le explorasem. Și uite așa s-a legat o frumoasă prietenie între noi.

Părinții săi, Miki și Mihai sunt cei care i-au insuflat și cultivat pasiunea pentru călătorii și fotografie, deschizând astfel fiului lor cu tulburări din spectrul autist orizonturi nebănuite prin care să se dezvolte într-un mod inedit și autentic.

Când avea doi ani, David a fost diagnosticat cu autism înalt funcțional. Nu a vorbit până la 5 ani, nu avea contact vizual și nu interacționa cu cei din jurul său. Anii care au urmat au însemnat ore întregi de terapie zilnic (ABA, logopedie, terapie cu animale, art-terapie, terapie ocupațională), timp în care David s-a deschis din ce în ce mai mult.

Acum David este un adolescent de 14 ani, vorbește, citește, merge la o școală normală și este pasionat de geografie, călătorii și fotografie. Aparatul de fotografiat este fereastra sa către lume. În ultimii ani el a avut mai multe expoziții de fotografie și îî place să publice imaginile pe care le surprinde pe blogul lui și pe rețelele sociale, împărtășindu-și astfel pasiunile cu prietenii săi.

Anul acesta, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, David a lansat proiectul Faces of Autism în cadrul căruia fotografiază copii și tineri cu autism. Fotografiile sunt publicate online, pe social media și pe pagina www.facesofautism.ro împreună cu povestea fiecărei persoane. 

Proiectul urmărește explorarea multiplelor fețe ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu o viață aproape normală iar David își dorește ca prin acest proiect să ajute la schimbarea percepției societății cu privire la autism.

Eu cred foarte mult în David și cred că el este cel mai bun exemplu că persoanele cu autism au un rol la fel de important în această lume ca toți ceilalți și ei merită și trebuie integrați în societate.

Faces of Autism este un proiect foarte aproape de sufletul meu și cred în potențialul lui de a face o schimbare în bine. Tocmai de aceea vă invit ca anul acesta în loc de cadouri de ziua mea să faceți o donație pentru a sprijini dezvoltarea acestui proiect. Este fără dar și poate cel mai frumos cadou pe care mi-l puteți face de ziua mea. Vă mulțumesc! 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Envision Romania

Ne împlinim prin dăruire și împărtășire cu ceilalți. Ne dorim o țară în care generozitatea să fie liantul dintre noi și motorul implicării noastre în viața comunității.  

Din 2012, creăm punți de legătură și oportunități pentru oameni să își pună în valoare generozitatea și să se implice în transformarea comunităților în care trăiesc.  

envisionromania.org

Faces of Autism

Faces of Autism prezintă portrete ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism, dar urmărește și explorarea multiplelor fețe ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu o viață aproape normală.

Fiecare copil cu autism poate avea o pasiune care să-i transforme dizabilitatea într-un avantaj. Un copil recuperat, înarmat pentru viață cu o pasiune puternică, devine un membru activ al societății, desprinzându-se de stigmatul asistatului social.

Daruieste ziua ta ~ 2021

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

14 Donatii

Sa fii magic 💙
04 Apr 2021

Anonymous

75 RON
25 Jan 2021

4Radu

300 RON
25 Jan 2021

Anonymous

30 RON
Curaj, David! Lumea e asa de frumoasa♡
23 Jan 2021

Anonymous

24 RON
23 Jan 2021

Anonymous

500 RON
22 Jan 2021
Succes in tot ce faci , chiar dacă viața e diferita pentru acest copil, trebuie sprijinit și încurajat să facă ceea ce își dorește !
22 Jan 2021
22 Jan 2021
22 Jan 2021
Pentru cât mai multe fotografii luminoase!
22 Jan 2021

Anonymous

150 RON
Mult succes, David! La multi ani, Radu!
21 Jan 2021
21 Jan 2021

Adrian Roland

30 RON
Sa fi fericit și sănătos David, învață că sa ai un viitor bun și frumos.
21 Jan 2021

via Radu Paltineanu

150 RON
Cu drag pentru David si Radu!
21 Jan 2021